Sonniuspark on Tour

PFAS geen probleem in Sonniuspark

Het stofje PFAS heeft landelijk tot een hoop onrust geleid omdat aanwezigheid hiervan in de bodem problemen kan geven wanneer er overtollige grond vanuit de bouw afgevoer ... Lees meer »

IVN-doorstapwandeling rond Sonniuspark op 10 november 2019

IVN Son en Breugel houdt zondag 10 november een doorstapwandeling rond Sonniuspark, ten noorden van de Bijenlaan, voorheen Sonniuswijk. Klik hier voor meer informatie ... Lees meer »

Nieuwe bouwkavels voor zelfbouw

27 augustus 2019 De gemeente Son en Breugel biedt 10 nieuwe bouwkavels aan in het meest recente “zelfbouwveld” FG, gelegen tussen de Oeverlibel en Zadellibel ... Lees meer »

Presentatie informatieavond herinrichting park noord op 18 maart 2019

Op maandag 18 maart heeft er een bewonersavond plaatsgevonden waar diverse thema's besproken zijn, onder andere de herinrichting van het noordelijke parkje. Download hie ... Lees meer »

Uitgifte vrije bouwkavels voor zelfbouw

Maart 2019. De gemeente Son en Breugel biedt in de wijk Sonniuspark bouwkavels aan voor zelfbouw.   Er is een beperkt aantal bouwkavels te koop voor particuli ... Lees meer »

Energietransitie

De energietransitie is in volle gang. Burgers en bedrijven in Son en Breugel kunnen op vrijwillige basis de energievoorziening van een bouwwerk veranderen. Dit geldt niet ... Lees meer »

Uit te geven bouwkavels zelfbouw zijn bestemd voor particulieren

In Sonniuspark geeft de gemeente bouwgrond uit voor zowel projectmatige ontwikkeling van woningen in de sociale woningbouw en vrije sector bouw, alsook voor zelfbouw. Er ... Lees meer »

Gasloos wonen

Sinds 1 juli 2018 wordt uw bouwaanvraag alleen nog in behandeling genomen als die voorzien is van een aardgasvrije installatie. Via deze link https://www.lente-akkoord.nl ... Lees meer »

Mountainbikeroute

In september 2018 is er een nieuwe mountainbikeroute langs de geluidswal van Sonniuspark aangelegd. Deze vormt op Son en Breugels grondgebied de verbinding tussen Best en ... Lees meer »

Nieuwe speelvoorziening voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

Medio september 2018 is er een nieuwe speelvoorziening gereed voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Dit speeltuintje is gesitueerd schuin tegenover Jufferlaan nr. 16.   ... Lees meer »

Van Wanrooij bereikt 5000e Optio woning

Dinsdag 20 maart jl. heeft Van Wanrooij haar 5.000e Optio woning bereikt die sinds de start van het flexibele woningconcept in 2009 in uitvoering is genomen. Deze mijlpaa ... Lees meer »

Verlenging geluidswal

Half november is gestart met het verlengen van zo’n 65 meter van de geluidwal in de noordwesthoek van het plan Sonniuspark. Daarmee wordt het laatste stukje van de ... Lees meer »

Nieuwe bouwkavels te koop!

In Sonniuspark is er met de uitgifte van maar liefst 32 nieuwe bouwkavels nu weer volop keuze! In veld D zijn dat D24 t/m D43 en in veld E zijn dat E01 t/m E12. Zoekt u ... Lees meer »

Sonniuspark on Tour

Op 21 oktober 2017 heeft de eerste “Sonniuspark-on-Tour” plaatsgevonden: een fietstocht door Son en Breugel met als hoogtepunt uiteraard Sonniuspark. In Son ... Lees meer »

Sonniuspark eerste wijk in ledlicht

Op donderdag 5 oktober a.s. om 11.00 uur plaatst Robert Visser samen met Patrick van Eindhoven Van Ziut in de Bijenlaan (bij basisschool De Ruimte) symbolisch de eer ... Lees meer »

Son en Breugel volgens Elsevier op tweede plek economische gemeentes

Bron: Son en Breugel Nieuws 23 juni 2017 Met een inwonersaantal van ruim 16.000 en vele goed presterende bedrijven mag Son en Breugel zich volgens weekblad Elsevier op d ... Lees meer »

Forse uitbreiding van Ekkersrijt in Son met Woonexpress

Bron: Eindhovens Dagblad 30-6-2017 SON EN BREUGEL - Woonexpress, het grootste Nederlandse woonwarenhuis, krijgt een vestiging in de regio Eindhoven. De winkel is ee ... Lees meer »

Nieuwsbrief Sonniuspark

Lees hier over de laatste ontwikkelingen in Sonniuspark: ... Lees meer »

Gereconstrueerde Rooijseweg

De gereconstrueerde Rooijseweg werd dit voorjaar officieel geopend door wethouder Robert Visser namens de gemeente en directeur Joep Hartjes namens wegenbouwbedrijf BAM I ... Lees meer »

Heijmans ontwikkelt 95 koopwoningen in Son en Breugel

Heijmans zet de samenwerking met de gemeente Son en Breugel voort en gaat circa 95 koopwoningen in Sonniuspark ontwikkelen en bouwen. Hiervoor is vandaag een overeenkomst ... Lees meer »

Geen beperking meer voor bouwen van woningen met platte daken in De Bosrand!

Goed nieuws voor liefhebbers van kubistische bouw! Vooruitlopend op het te actualiseren Beeldregieplan, is de  limiet van 20% platte daken per bouwveld in De Bo ... Lees meer »

Run op vrije bouwkavels in Sonniuspark

De promotieactie voor bouwgrond op vrije kavels in juni 2016 heeft in één klap 20 opties opgeleverd op de 36 nog beschikbare bouwkavels. De belangstelling v ... Lees meer »

Bezoekersdag van Son aan de Dommel groot succes

Ruim 150 bezoekers hebben afgelopen zaterdag 4 juni een kijkje genomen bij het project Son aan de Dommel in Sonniuspark te Son en Breugel. In het kader van de landelijke ... Lees meer »

Reconstructie Rooijseweg start op 16 juni 2016

Wegenbouwer BAM Infra start vanaf 16 juni de werkzaamheden aan de Rooijseweg. Na een voorbereidende fase waarin o.a. de bebording en een tijdelijk verkeerlicht wordt gere ... Lees meer »

Start bouw De Brink in Sonniuspark Son en Breugel

Op initiatief van Wooninc. realiseert Van Wanrooij Projectontwikkeling in de nieuwe wijk Sonniuspark 16 starterswoningen. Alle woningen warenn vóór de start ... Lees meer »

BAM INFRA gaat aan de slag met de herinrichting Rooijseweg

Son en Breugel, 1 april 2016 De invalsweg van Son en Breugel aan de noordzijde van de gemeente, de Rooijseweg, gaat dit jaar grondig op de schop. Het college gunt ... Lees meer »

Bouw Sonse Hout in Sonniuspark van start

Son en Breugel, 31 maart 2016  “Thuis in het park” kopt de uitnodiging voor de start bouw van project Sonse Hout. Maar liefst 30 families gaan nog dit j ... Lees meer »

Toegangsbrug basisschool De Ruimte open!

Op 14 maart 2016 is bij school De Ruimte de toegangsbrug door wethouder John Frenken en de ontwerper Frank Havermans opengesteld voor in gebruik name. Vanaf nu kunne ... Lees meer »

Start bouw fase 4 Wonen a la carte.

In aanwezigheid van de toekomstige bewoners verrichtte wethouder Robert Visser op 2 maart 2016 de 1e bouwhandeling voor de start bouw van 8 tweekappers aan de Bije ... Lees meer »

Zelfbouwers, in kavelveld D zijn er 8 kavels verkocht of in optie!

Son en Breugel, 3 maart 2016 In het nieuwste veld D met 23 vrije bouwkavels zijn er acht verkocht of in optie. In het kaartje gaat het om de kavels D1, D10, D11, D12, D1 ... Lees meer »

Zelfbouwers opgelet, nog maar 4 kavels te koop in veld B!

Son en Breugel, 1 maart 2016 Via verkaveling in veld B hebben we weer drie klanten een kavel op maat kunnen aanbieden. In het kaartjes zijn de kavels B2, B3 en B4 in opt ... Lees meer »

Bijenlaan eind februari weer toegankelijk voor alle verkeer.

Gezien het regenachtige weer en een week vorst in januari is nu de planning dat de Bijenlaan voor alle verkeer eind februari geopend is. ... Lees meer »

Viering start bouw fase 3 Wonen a la carte 3 februari jl.

Wethouder Robert Visser heet de toekomstige bewoners welkom. Plaats van de officiële handeling, verricht door de wethouder.  Feestelijk vuurwerk ter a ... Lees meer »

Feestelijke bijeenkomst project Son aan de Dommel op 2 februari jl.

Op dinsdag 2 februari jl. verrichtte wethouder Robert Visser, in gezelschap van toekomstige bewoners en vertegenwoordigers van Heijmans Vastgoed Zuid en gemeente, de offi ... Lees meer »

Feestje Son aan de Dommel

  Op 2 februari is de eerste bewonersbijeenkomst van het nieuwbouwproject Son aan de Dommel. De bouw van de woningen is begonnen. Reden genoeg voor een klein &lsq ... Lees meer »

Boomfeestdag in Sonniuspark

De kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Ruimte hebben woensdag 16 december 2015 samen met de gemeente en de educatieve natuurvereniging IVN meer dan 30 bomen gepl ... Lees meer »

Bouw Sonse Hout in Sonniuspark start in februari 2016

De gemeente Son en Breugel en de VOF Sonse Hout tekenden op 10 december 2015 een koopovereenkomst voor 30 bouwkavels én een intentieovereenkomst met ‘Afsprak ... Lees meer »

Herinrichting Bijenlaan van start

Het moment is aangebroken om de Bijenlaan definitief in te richten als verkeersontsluitingsweg voor de wijk en dus niet meer als doorgaande weg. Om deze laan om te vormen ... Lees meer »

Buren gezocht!

Bouwpartner gezocht voor de bouw van een twee onder-één kapwoning aan de Vuurlibel. Het gaat om kavel C3A (C3, C4 en C5 worden herverkaveld). Dit kavel is c ... Lees meer »

Kunstbrug aan basisschool De Ruimte geplaatst!

Basisschool 'De Ruimte' heeft de langverwachte, overstekende brug geplaatst gekregen. De complete installatie van de brug neemt nog ongeveer een maand in beslag. Het arc ... Lees meer »

Gemeentelijke woonlasten 2015

Bron: Eindhoven Dagblad           ... Lees meer »

Keuzevrijheid geeft doorslag bij koop woningen Son aan de Dommel

Nog geen drie maanden na de start van de verkoop, zijn al meerdere woningen in Son aan de Dommel verkocht. Ook zijn er diverse opties genomen op woningen in dit bijzonder ... Lees meer »

Eerste woningen "Son aan de Dommel" verkocht!

Op loopafstand van basisschool De Ruimte, ligt het plan Son aan de Dommel. Inmiddels is de verkoop van dit plan -met succes- gestart en hebben de eerste kopers getekend! ... Lees meer »

Opening Basisschool De Ruimte

Op 23 februari a.s. worden op de nieuwe locatie aan de Honingbij de eerste leerlingen verwacht van Basisschool De Ruimte. Tevens zal hier een kinderdagverblijf van Korein ... Lees meer »

Herinrichting Rooijseweg

In 2015 zal herinrichting van de Rooijseweg plaatsvinden. Deze wordt voorzien van twee rijbanen, een dubbelzijdig fietspad aan de oostkant en een parallelweg waaraan een ... Lees meer »

Wonen á la carte in Son 4e fase in verkoop

Wonen á la carte meldt op de website de start van de 4e nieuwbouwfase in Sonniuspark. Belangstellenden kunnen inschrijven op een de 16 twee-onder-een-kapwoningen d ... Lees meer »

Eerste schooldag van basisschool De Ruimte in het nieuwe gebouw in Sonniuspark

Op maandag 23 februari 2015 hebben de kinderen hun eerste lesdag in de nieuwbouw aan de Honingbij. Die dag is er een leuk en feestelijk programma waarin we de mogelijkhed ... Lees meer »

Start verkoop 30 karakteristieke woningen Sonse Hout

Persbericht Geffen, 12 december 2014 Informatieavond ‘Sonse Hout’ Binnenkort start verkoop 30 karakteristieke woningen in de ‘Bosrand’ in S ... Lees meer »

Start verkoop Son aan de Dommel

Aan de oostkant van Sonniuspark komen de 39 energieneutrale nieuwbouwwoningen van Son aan de Dommel te liggen. Deze EPC=0 woningen vormen de entree van Sonniuspark. In de ... Lees meer »

Bouw 2e fase Son a la Carte gestart

Met het storten van een betonvloer door de directeuren van ontwikkelaar Wonen a la Carte en bouwbedrijf Dura, samen met de wethouder van Son en Breugel, is op 11 november ... Lees meer »

“Kavelinformatieborden”

Op de voor zelfbouw bestemde bouwkavels in Sonniuspark zijn "kavelinformatieborden" geplaatst. Daarop ziet u om welk bouwkavel het gaat en kunt u zich een beeld vo ... Lees meer »

Hier moet je zijn!

Op zondag 2 november 2014 (11.50 uur) en op zaterdag 8 november 2014 (14.15 uur) besteedt het televisieprogramma Hier moet je Zijn! op RTL 4 aandacht aan Brabant en Son e ... Lees meer »

Gemeente gunt bouwkavelgeïnteresseerde méér bedenktijd

De gemeente Son en Breugel komt de mensen die in Sonniuspark hun droomhuis op een vrije bouwkavel in Son en Breugel willen realiseren tegemoet. Ze krijgen flink meer tijd ... Lees meer »

Parachutes symbool luchtlanding en herdenking 70 jaar bevrijding.

In het centrum van Son en langs de A50​ nabij de nieuwbouwwijk Sonniuspark zijn 17 reusachtige kunst-parachutes geplaatst. De valschermen zijn gemaakt door de leden van ... Lees meer »

“Ik voel me in Son en Breugel permanent op vakantie”

Ruim vijftig nieuwe inwoners waren heel even VIP op zaterdag 30 augustus. Met raadsleden, burgemeester en wethouders als gids, fietsten nieuwe inwoners als welkom in de g ... Lees meer »

Viering hoogste punt basisschool De Ruimte

Op vrijdag 29 austustus 2014 is het hoogste punt gevierd van de nieuwbouw van basisschool De Ruimte. Samen met bouwvakkers, kinderopvang, school en schoolbestuur Pla ... Lees meer »

Workshop co-creatie Son aan de Dommel

Woensdagavond 2 juli hebben we met ruim 25 geïnteresseerden gesproken over het ontwerp van de huizen in ‘Son aan de Dommel’. In ‘co-creatie’ ... Lees meer »

Son aan de Dommel van start

Negenendertig mooie energiezuinige koopwoningen bouwen grenzend aan de inspiratiebron, het Dommeldal. Bouwbedrijf Heijmans start met het woningbouwproject Son a ... Lees meer »

Voorjaar 2014

Het voorjaar is het mooiste seizoen in Son en Breugel. Dan zie je pas echt hoe groen de gemeente is. Daarom zijn mei en juni geschikte maanden om je aan de verleidingen ... Lees meer »

Verkeersdrempels aangelegd

Het college van b&w heeft onlangs opdracht gegeven voor een aantal verkeersmaatregelen. De belangrijkste is het afremmen van het autoverkeer op de Bijenlaan met het ... Lees meer »

Schop in de grond voor nieuwe basisschool De Ruimte

Samen met wethouder Frenken van onderwijs planten Sjoerd en Simone uit groep 8 van de huidige basisschool De Gentiaan de schop in de grond voor de bouw van de nieuwe scho ... Lees meer »

Heijmans gaat 39 woningen bouwen in Sonniuspark

Het college heeft op 12 maart 2014 Heijmans aangewezen als de winnende partij in de selectieprocedure voor het woningbouwcluster Rooijseweg Noord in Sonniuspa ... Lees meer »

Boomplantdag in Sonniuspark met de IVN

  ... Lees meer »

Intentieovereenkomst nieuw woningbouwproject aan de Bijenlaan getekend

Op 4 februari 2014 hebben wethouder Robert Visser namens de gemeente Son en Breugel en Angela Pijnenburg, directeur van Wooninc de intentieovereenkomst getekend die de bo ... Lees meer »

Starterslening voor koopstarters in Sonniuspark

Je woont of woonde in Son en Breugel en je wilt voor het eerst een woning in Sonniuspark kopen, maar je komt niet in aanmerking voor een hypotheek? Dan biedt de Starterle ... Lees meer »

Bouwgrond te koop in Sonniuspark

De gemeente Son en Breugel biedt bouwgrond te koop aan de Rooijseweg in Sonniuspark. In het kader van de ontwikkeling van de wijk Sonniuspark heeft de gemeente beslo ... Lees meer »

Grondprijzen vrije kavels Sonniuspark 20% tot 37% lager

De gemeente Son en Breugel past grondprijzen aan van de 25 vrije sector bouwkavels in Sonniuspark. Afhankelijk van de grootte van de kavel is de potentiële koper tus ... Lees meer »

Drukbezochte bewonersavond

Bijna 100 inwoners van Sonniuspark kwamen 3 oktober af op de presentatie van landschapsarchitect Ron van Genderen en het vragenuur van Wethouder Visser. Veel vragen waren ... Lees meer »

Samen Bouwen-project

In Sonniuspark zijn zes woningen volgens het CPO concept gerealiseerd.Deze zes twee-onder-een-kapwoningen werden gezamenlijk gebouwd. De aannemer die de woningen heeft ge ... Lees meer »

Sonse Hout

De eerste zeven woningen in de buurt Sonse Hout zijn gerealliseerd door Van Wanrooij Bouwbedrijf. Het plan Sonse Hout verrijst met veel variëteit in bebou ... Lees meer »

Nieuwbouw in Sonniuspark welstandsvrij!

Vanaf 1 januari 2012 gelden geen welstandregels meer voor nieuw te bouwen woningen. De algemene uitgangspunten voor beeldkwaliteit uit het Beeldregieplan blijven wel van ... Lees meer »

BTW op vrije kavels blijft 19%

Per 1 oktober 2012 is de BTW verhoogd van 19% naar 21%. Aangezien over bouwgrond BTW wordt berekend, werkt deze regeringsmaatregel kostenverhogend voor de particulie ... Lees meer »

Hoven Noord volledig bewoond.

In oktober 2012 werd in het bijzijn van de nieuwe bewoners de buurt Hoven-Noord met 132 nieuwe woningen officieel opgeleverd. In totaal zijn er 250 (van de 600) nieuwe wo ... Lees meer »

De woonconsument écht centraal bij ‘Son à la Carte’

Aan De Brink komen circa 62 koopwoningen. Via Son à la Carte ontwerpen kopers aldaar hun eigen woning vanaf €179.000,-. De verkoop van de eerste tien woningen ... Lees meer »

Zwaluwtil geopend in Sonniuspark

Onder belangstelling van bestuur en leden van de lokale afdelingen van het IVN, vogelwerkgroep De Klamper en de vrijwilligers van het Hoi-huis is maandag 16 april 2012 de ... Lees meer »

Verkoop Sonse Hout gestart

Op woensdag 3 november 2011 heeft de start verkoop van 28 luxe villa’s en herenhuizen in Sonse Hout plaatsgevonden in Brasserie ’t Boshuys. Na overhandig ... Lees meer »

Disclaimer